TEPSİ KADAYIFI
Mübarek Ramazan Ayında Sofralarımız O kadar Bereketli ki Hemen Hemen Hepimizin Mutfağından Sofralarından Tatlısı Eksik Olmuyor.Kadayıfı Bu Sefer En Pratik ve Herkes Tarafından
Yapılan En Klasik Haliyle Borcam Tepside Denemek İstedim.
Böyle de Çok Güzel ve Lezzetli Oldu.Buyrun Tarifi;- Tepsi Kadayıfı Malzemeleri;
- 250 taze tel kadayıf
- 100 gr eritilmiş tereyağ
- Arasına koymak için. 150 gr Fıstık
- ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 6 damla limon suyu
- YAPILIŞI: Öncelikle Şerbeti Hazırlayın.
- Kadayıfları derin bir kaseye koyun
- Üzerine eritilmiş tereyağını döküp karıştırın.
- Tepsiye Kadayıf ların yarısını koyun Bütün yada çekilmiş Fıstıkları ara katına paylastırın.
- Son olarakta kalan Kadayıfları Koyun.Üzerleri Kızarana Kadar Fırında Pişirin. Fırından Çıkan Kadayıflarımızın Üzerine Artık Ilıyan Şerbeti Dökün.
- Üzerini tepsiyle kapatıp Şerbeti Çekmesini Bekleyin . AFİYET OLSUN.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.