YEŞİL MERCİMEKLi BULGUR PİLAVI
Muhteşem ikili karşınızda.Bence harika bir uyum.Mercimek ve Bulgurun Buluşmasında Ortaya Çıkan Muhteşem ve Besleyici Bir Pilavla Karşınızda yım. Bu güzel ve Besleyici Pilavın Tarifini Annemden Öğrendim. Annem de Gaziantep te gittiği Yemek Kursunda öğrenmiş iyiki öğrenmiş banada öğretmiş.
Sizlerde Yapmak isterseniz
Malzemeleri:
1su bardağı yeşil mercimek(Antep mercimegi)
1.5 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tatlı biber Salçası
1 yemek kaşığı domates salcasi
Üzerine çıkacak kadar etsuyu
tuz zeytinyağı
Mercimekli bulgur pilavı, çoğu kez mercimekli aş veya sadece mercimekli olarak da anılır.
Bazen üstüne yağda omlet gibi pişirilmiş yumurta konur.
Bazen de ayran ile karıştırılıp ayranlı aş şeklinde yenir.
Gerçek tadını yakalamak istiyorsanız mutlaka yerli Antep mercimeği kullanın.
Yörede yetişen kırmızı mercimeğin kahverengi kabuğu alınmamış olanı, Gaziantep ürünleri satan yerlerde bulunabilir.
YAPILISI:
Mercimeği yıkayıp 3 bardak su ile tencereye koyun, dağılmadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tuzunu mercimek piştikten sonra ekleyin.
Mercimeğin suyuna domates ve biber salçasını ekleyin.
Kaynayınca bulguru ilâve edin, bulgur şişip pişme suyunu emene kadar pişirin.
Mercimekler çok fazla pişerse kabuklarından ayrılır ve tadı kaçar.
Pişme ayarına dikkat edin, yumuşamaya başladığı anda bulguru katın.
Zeytinyağı ve tereyağını birlikte ısıtın, pul kırmızıbiberi yağda çevirin ve mercimekli bulgur pilavına dökün.
Pilavı 10 dakika kadar dinlendirin, altüst ederek servis yapın.
Not: Mercimek-bulgur oranı isteğe göre değişebilir. Daha az veya daha çok mercimek kullanabilirsiniz. Su oranını mercimeğin iki misli veya biraz daha fazlası gibi düşünebilirsiniz.gaziantepmutfagi.org. tesekkurler
Sizlerde Yapmak isterseniz
Malzemeleri:
1su bardağı yeşil mercimek(Antep mercimegi)
1.5 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tatlı biber Salçası
1 yemek kaşığı domates salcasi
Üzerine çıkacak kadar etsuyu
tuz zeytinyağı
Mercimekli bulgur pilavı, çoğu kez mercimekli aş veya sadece mercimekli olarak da anılır.
Bazen üstüne yağda omlet gibi pişirilmiş yumurta konur.
Bazen de ayran ile karıştırılıp ayranlı aş şeklinde yenir.
Gerçek tadını yakalamak istiyorsanız mutlaka yerli Antep mercimeği kullanın.
Yörede yetişen kırmızı mercimeğin kahverengi kabuğu alınmamış olanı, Gaziantep ürünleri satan yerlerde bulunabilir.
YAPILISI:
Mercimeği yıkayıp 3 bardak su ile tencereye koyun, dağılmadan yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Tuzunu mercimek piştikten sonra ekleyin.
Mercimeğin suyuna domates ve biber salçasını ekleyin.
Kaynayınca bulguru ilâve edin, bulgur şişip pişme suyunu emene kadar pişirin.
Mercimekler çok fazla pişerse kabuklarından ayrılır ve tadı kaçar.
Pişme ayarına dikkat edin, yumuşamaya başladığı anda bulguru katın.
Zeytinyağı ve tereyağını birlikte ısıtın, pul kırmızıbiberi yağda çevirin ve mercimekli bulgur pilavına dökün.
Pilavı 10 dakika kadar dinlendirin, altüst ederek servis yapın.
Not: Mercimek-bulgur oranı isteğe göre değişebilir. Daha az veya daha çok mercimek kullanabilirsiniz. Su oranını mercimeğin iki misli veya biraz daha fazlası gibi düşünebilirsiniz.gaziantepmutfagi.org. tesekkurler
Kategori
PİLAVLAR
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.