Kuzu Kavurma Eşliğinde Nohutlu Pilav
750 gr kadar kuzu etleri kuşbaşı doğranır. Kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Etler yumusayinca yağı tuzu baharatlar ilave edilip biraz daha kavrulur.kavurmamiz hazır.
Afiyet olsun.
NOHUTLU PİLAV
2su bardağı pirinci yıkayın. Tencerede tereyag ve zeytinyağında sehriyeyi kavurun.pirinçleri ve tuzunu ilave edin.5 dk kavurun. Haslanmis 1.5 çay bardağı nohutları ilave edin.pirinclerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde suyunu ilave edin .kaynayinca altını kısın.kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin.uzerini temiz bez veya peçete ile örtüp. Dinlendirin. AFİYET OLSUN. —
Çok lezzetli olmuş
YanıtlaSilHarika görünüyorcanım çektinvalla .Elinize sağlık Emel Hanım..
YanıtlaSilOlsada yesek..
YanıtlaSilDanke
YanıtlaSil