ETLİ KURU FASULYE
Kuru fasulye ve pilava kim hayır diyebilirki.Osmanlı Döneminden Bu zamana kadar gelen muhteşem bir lezzet.Özellikle Evimizin direği eşlerimiz sanırım daha çok düşkünler.Bende pilav üstü kuru severim.Bazıları etlisini yada pastırmalısını sever.Ben bu sefer etli yaptım.Fotoğraftada yapım aşamaları ile var ama tarife gerek varmı bilemedim ama ben yınede yazıyorum sizler için ayrıntılı olarak;
- Malzemeler:
- 1su bardağı geceden ıslatılmış kuru fasulye
- 400gr kuzu yada dana kuşbaşı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- yeterince domates be tatlı biber salçası
- zeytintağı tuz
- yeterince ılık su
- Yapılışı:Tencerede kuşbaşı doğranmış etler suyunu çekinceye kadar pişirilir.Etler suyunu çekince küp doğranmış soğan havuç ve biberler tencereye ilave edilip yağda kavrulur.Şalçası ilave edilir.3dk. kadar salçanın kokusu çıkması için kavrulma işlemine devam edilir.kuru fasulyeler ilave edilir.Kavurma işlemine devam edilir.Yeterince ılık su ilave edilip düdüklü tencerede fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Ben yanına daha önceden yaptığım turşular ve pilav eşliğinde servisimi yaptım.Birde renk cümbüşü salatam vardı.Yanına ayranda yapınca çok güzel oluyor.AFİYET ŞEKER OLSUN:
Sucuklu kurufasülye çok güzel gözüküyor.fayülyelerde ispir fasülyesi olursa mmm nefis ancak tencerede pişirdijten sonra birde fırında pişirilirsr harika okur .rlinize sağlık Emel hanim.
YanıtlaSilGüzel paylaşım olmuş Emel Hanım.olsada yesek tadında br tarif.emeginize saglik.
YanıtlaSil