HİBİSKÜSLÜ FIRINDA AYVA TATLISI


HİBİSKÜSLÜ FIRINDA AYVA TATLISI

Merhabalar Bugün sizlere Meyve Tatlısı denince akla ilk gelen tatlılardan birtanesi olan ayva tatlısının tarifini paylaşacağım.Ayva tatlısı hem lezzeti hemde hafifliği açısından sevdiğim meyve tatlılarından birtanesi.Hem görsellik olarak güzel hemde tad olarak lezzeti güzel olan bu tatlıyı sizlere sunmaktan mutluluk duyuyorum.Ben gıda boyası kullanmadan hem doğal hemde daha sağlıklı olan ve bize istediğimiz kırmızı rengi verecek olan Hibüsküs adlı bitki Çayını Kullanarak hazırladım Sizlerde bu şekide gıda boyası kullanmadan tatlılarınızı renklendirebilirsiniz.Evett şimdi gelelim Tarife;
  • Malzemeler:
  • 4 adet ayva
  • Damak tadımıza göre şeker
  • Renk vermesi için1 yemek kaşıgı hibisküs(aktarlarda bulunuyor)
  • 2 adet kabuk tarçın
  • isteğe göre karanfil
  • 2 subardagı su
  • Ayva çekirdekleri(renk vermesi için)
  • Süslemek İçin: 
    1 poşet şade krem şanti veya kaymak 
  • antep fıstığı veya ceviz



Yapılışı:
Ayvalar yıkandıktan sonra ortadan ikiye kesilir.
Tencereye ayvalar yerleştirilir.
Ayvaların üzerine şeker koyulur.
Ben 2 yemek kaşığı kadar koydum.
Renk vermesi için hibisküsü ayva çekirdeklerini de kullanabilirsiniz.

isteğe göre karanfil (ben koymadım hibisküs biraz ekşimtrak bir tad verdiği için tadları birbirine karışmasın istedim.

Yaklaşık 2 su bardağı kadar su ilave edilip ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tenceredeki ayvalar borcama aktarılıp.

Üzeri borcamla kapatılıp 15dk.kadar fırında pişirilir.
Soğuyunca kaymak veya krem şantiyle süslenir.Üzerine fıstık veya ceviz serpilir.
AFİYET OLSUN.

FIRINA GİRMEDEN ÖNCEKİ HALİ
HİBİSKÜS
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.