Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır
Yıllar önce bu muhteşem lezzetli mantının tadını teyzemde keşfetmiştim. Daha küçüktüm o zamanlar tadı damağımda kalmıştı. Sosyete mantısı hem çok lezzetli hem de çok pratik oluyor. Ben de yıllar sonra yemek yazarı (blogger)olunca tarif arşivime sosyete mantısını da eklemek istedim. Sizlerin de çok beğeneceğini umuyorum. Şimdi gelelim bu güzel tarifimin malzeme listesine
Sosyete Mantısı Malzemeleri;
3 adet yufka
İç harcı için;
400 gr dana kıyma
1 tatlı kaşığı salça
1-2 adet orta boy (ince kıyılmış soğan
Pul biber, karabiber tuz
yeterince sıvıyağ
Sosu için :(yufkanın üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
Biraz tuz
Sarımsaklı Sosu İçin;
3 diş ezilmiş sarımsak
Susuz yoğurt (1 kase), tuz
Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır;
1 adet yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sosundan sürün. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Fotoğraftaki gibi kıyma harcı koyup rulo şeklinde sarıp gül şekli verin.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Kalan sosu gül şekli verdiğimiz mantılarımızın üzerine sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hafif sıcaklığı çıkınca mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kızgın yağda pul biber kızdırıp üzerine dökelim.
Kuru nane de ekleyebilirsiniz çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.