Kızılcık Reçeli
Kırmızının cazibesi tartışılmaz bir gerçektir.
Kırmızı meyvelerden tutunda günlük hayatımızda kullandıklarımıza kadar.
Hep bir gözalıcılığı vardır.
Hep bir gözalıcılığı vardır.
Meyve tezgahlarında da al benili olduğu içinde en çok satılan rağbet gören meyvelerde şüphesiz kırmızı olanlarıdır.
Kızılcık meyvesi çok aşinası olmadığımız bir meyve çeşidi olsada gören herkesin acaba tadı nasıldır diye meraktan da aldığı meyveler dendir. Yemesinden öte aldığım zaman reçelini ve kızılcık şerbetini yaparak tüketmeyi tercih ederim.
Kızılcığın reçelini ısrarla yapmanızı tavsiye ederim. Muhteşem oluyor. Sizde ben gibi bol taneli ve hafif ekşimsi reçelleri seviyorsanız tam da size göre bir reçel 👌👌👌
Kızılcığın reçelini ısrarla yapmanızı tavsiye ederim. Muhteşem oluyor. Sizde ben gibi bol taneli ve hafif ekşimsi reçelleri seviyorsanız tam da size göre bir reçel 👌👌👌
Kızılcık Reçeli Malzemeleri;
1kg çekirdekleri ayıklanmış kızılcık( kiren)
800 gr toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı su
Çeyrek limon damlası
Kızılcık Reçeli Nasıl Yapılır;
Kızılcıkları yıkayıp çekirdeklerinden ayırın.
Üzerine suyunu döküp 1 gün buzdolabında bekletin .
Ertesi gün suyunu bırakan kızılcıkları önce orta hararetli kaynamaya başlayınca hafif altını kısıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıkça üzerinde köpüklere oluşacaktır.
Tahta kaşık ile alıp reçel kıvamına gelince limonunu sıkıp altını kapatın.
Afiyet olsun.
Kızılcıkları yıkayıp çekirdeklerinden ayırın.
Üzerine suyunu döküp 1 gün buzdolabında bekletin .
Ertesi gün suyunu bırakan kızılcıkları önce orta hararetli kaynamaya başlayınca hafif altını kısıp kaynamaya bırakın.
Kaynadıkça üzerinde köpüklere oluşacaktır.
Tahta kaşık ile alıp reçel kıvamına gelince limonunu sıkıp altını kapatın.
Afiyet olsun.
Kategori
REÇELLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.