Pişmeyen Çizkek
Merhabalar ;
Sevgili Arkadaşlar
Şubat Ayının Sonlarına Yaklaşırken Artık havalar ısınmaya başladı. Bizimde Havalar Güzel Gidince Keyfimiz Neşemiz Yerinde Oluyor. Haliyle Hava Koşulları Ruh Halimizede Yansıyor.Yeni evimize Taşınma Yerleşme Telaşı Derken Uzun Bir
ara vermiştim paylaşımlarıma.Düzenimi Nihayetinde kurunca Böylesi Sıcak ve Güzel Günün Sonrasında Yen'i mutfağımda Akşam Çayımızın Yanına Fırında Pişmeyen Çok Hafif ve Çok Lezzetli Bir Çizkek Yaptım Biz Çık Sevdik.
Taban Malzemeleri;
🌺1,5 paket Eti Burçak bisküvi
🌺75 gr eritilmiş tereyağı
🌺Muhallebisi için;
🌺2 su bardağı süt
🌺1 yemek kaşığı nişasta ( kıvam bağlamak için)
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı un
🌺1 paket vanilya
🌺7 yemek kaşığı şeker ( tamam tadınıza göre arttırılabilir)
🌺1yumurta sarısı
🌺1 yemek kaşığı tereyağı
Çikolatalı sos için;
🌹100 gr sütlü çikolata ( benmari usulü eritilecek)
Pişmeyen Çizkek Nasıl Yapılır;
🌹Öncelikle Bisküvileri rondodan un kıvamına gelene kadar çekin.
🌹Üzerine eritilmiş tereyağını döküp karıştırın.
24 cm lik kelepçeli kalıba döküp iyice bastırıp buzdolabında dinlendirin.
🌹Bu arada kremayı yapın.
🌹Krema piştikten sonra hafif ılıyınca buzdolabına kaldırdığınız bisküvi tabanının üzerine kremayı döküp dinlendirin.
🌹Çizkekiniz dinlenince üzerine benmesin eritilmiş çikolata sosu döküp servis yapın.
🌹Afiyet olsun Arkadaşlar 😊
Kremanın Yapılışı;
Taban Malzemesi;
pasta bir yana dekor bebeklerde çok güzelmiş.aynısısn yurt dışında görmüştüm.sizde yurtdışından aldınız herhalde. pastada çok güzel .elinize sağlık..
YanıtlaSilGüzel ve pratik bir pasta tarifi şiddetle tavsiye ediyorum, denemeye değer
YanıtlaSilI like this chesscake
YanıtlaSilHarika.pratik bir tarif elinize saglik.
YanıtlaSil