Tereyağlı Patatesli Bazlama Tarifi
Bazlamayı küçüklügümden beri çok severim.Yeni piştiginde dumanları tüterken arasına tereyağı sürdümü tadından yenmez.Bu seferde klasik bazlamanın yerine patatesli denedim.Böylede çok güzel oldu.Tek kelimeyle harika yumuşacık bir bazlama oldu.Eşim ve kızım da çok beğendiler ve Afiyetle hep birlikte yedik.
Muhakkak Denemeniz Gereken Lezzetlerden Birtanesi .
Sizlerde yapmak isterseniz
tereyağlı patatesli bazlamanın tarifi ve malzeme listesi:
Bazlama Hamuru İçin Malzemeler;
1su bardağı Ilık süt
1.5 su bardağı ılık su
1yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)
1 küçük paket yaş maya
Yeterince tuz
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un
İç Malzemesi için;
5 adet haşlanmış orta boy patates
Tuz
karabiber
maydanoz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Bazlama Nasıl Yapılır;
Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun. Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar Sıcak bir yerde üzerini örtüp 1 veya 2 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın.
Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın.
Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pişince üzerine Tereyağ sürüp servis yapın.
Bazlama Hamuru İçin Malzemeler;
1su bardağı Ilık süt
1.5 su bardağı ılık su
1yemek kaşığı şeker (mayalanmasını hızlandırması için)
1 küçük paket yaş maya
Yeterince tuz
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un
İç Malzemesi için;
5 adet haşlanmış orta boy patates
Tuz
karabiber
maydanoz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Bazlama Nasıl Yapılır;
Hamur malzemelerinden ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamur yoğurun. Hamur 2 kat olana kadar (mayalanana )kadar Sıcak bir yerde üzerini örtüp 1 veya 2 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde yuvarlayın.
Merdaneyle hamuru açıp ortasına patatesi koyup güzelce kapatıp hamuru yuvarlayıp açın.
Açtıgınız bazlamaları tavada altını üstünü pişirin. Pişince üzerine Tereyağ sürüp servis yapın.
Guzel paylasim
YanıtlaSil