PORTAKALLI REVANİ
MALZEMELERİ:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
- 1su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
- 1 portakal suyu
- 1 portakal rendesi
- Şerbeti:
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
- Yumurtayı ve şekeri 5 dk.kadar mikserle veya Çırpıcıyla köpürünceye kadar çırpın.
- Sırasıyla diğer sıvı malzemeleri ve irmiği ununu k.tozunu vanilyasını koyun
- Portakal rendesini ilave edin.
- Yağlanmış tepsiye yada borcama dökün.
- Fırında üzeri kızarana kadar pisirin.
- Şerbetini ılık dökün.
- Şerbetini çekmesi için revaniyi dilimleyin. üzerini tepsiyle hafif aralık kalacak şekilde kapatın.
- NOT:Revani de ılık olmalı. şerbetini dökerken.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.