PORTAKALLI REVANİ




MALZEMELERİ:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ yada zeytinyağı
  • 1su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 1 portakal suyu
  • 1 portakal rendesi
  • Şerbeti:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI: 
  • Yumurtayı ve şekeri 5 dk.kadar mikserle veya Çırpıcıyla köpürünceye kadar çırpın.
  • Sırasıyla diğer sıvı malzemeleri ve irmiği ununu k.tozunu vanilyasını koyun
  • Portakal rendesini ilave edin.
  • Yağlanmış tepsiye yada borcama dökün.
  • Fırında üzeri kızarana kadar pisirin.
  • Şerbetini ılık dökün.
  • Şerbetini çekmesi için revaniyi dilimleyin. üzerini tepsiyle hafif aralık kalacak şekilde kapatın.
  • NOT:Revani de ılık olmalı. şerbetini dökerken.



 FIRINA GİRMEDEN ÖNCEKİ HALİ


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.