PATATES KAVURMASI


Eskilerden çocukluğumdan kalma bir lezzettir patates kavurması Canım Annecim yapardı bizde afiyetle yerdik.Genelde  evde kalmış patatesleri  değerlendirilmek için yapılan bu lezzetli kavurmayı ben sırf patates kavurması yapmak için bile yapıyorum. Nedense her yediğim de çocukluğum gelir aklıma. Yemeyenimiz tadmayanımız yoktur sanırım. Malzemeleri ise;
1kg küçük boy haşlanmış patates
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı ev yapımı tatlı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
Yeterince zeytinyağı
Karabiber Tuz Maydanoz
Yapılışı:
Yemeklik doğranmış soğanlar biberler zeytinyağı nda kavrulur.
Salcası ilave edilip kavrulma işlemine devam edilir..
Küp doğranmış patateslerde ilave edilip güzelce kavrulur.
Tuzu ve baharatla
rıda ilave edilip ocağın altı kapatılır.
Son olarakta maydanoz lar eklenip servis yapılı r.
Afiyet olsun.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.