ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Baharın gelişiyle artık mevsim meyveleri de yavaş yavaş çıkmaya başladı. Çileği ailecek çok seviyoruz.Meyve olarak tüketmeyi kompostosunu reçelini  kısacası herşeyini seviyoruz.Çilek olurda ben reçelini yapmadan dururmuyum.Yaptım ve çok güzel oldu.Yarın sabah kahvaltıya hazır Çilek Reçelim.Sizlerde yapmak isterseniz
Malzemeleri;
🍓1kg çilek
🍓1kg şekerden 1su bardağı eksik şeker
🍓Çeyrek limon damlası
🍓Çilek Reçeli Nasıl Yapılır🍓
Çilekleri temizleyip 1 gece önce den sabaha kadar şekere yatırın.Sabah Çilekler suyunu salacaktır.(Bu işlemi hiç yatırmadanda Kısık ateşte suyunu salarakta yapabilirsiniz. )
Sabah hiç su koymadan orta hararetli ateşte kaynamaya başlayınca Kısık ateşte reçel kıvamına  gelene kadar pişirin.
 Son olarakta limon suyunu sıkıp 4 dk kadar kaynatın. Reçeliniz hazır.
Afiyet olsun.
🍓Emelden Notlar🍓Reçelinizin olmaya başladığını üzeri köpük köpük olunca anlarsınız.Reçeliniz olmaya yakın 1 çay tabağına alıp dondurucuya koyup 5 dk kadar kıvama gelmis mi diye kontrol edebilirsiniz :)



 Şekere yatırdıktan sonra ki  suyunu bırakan çileğimizin  reçel yapmaya hazır hali...

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.