ARMUT REÇELİ
Bu aralar neden se içimden hep reçel yapmak geliyor.Nedenini ben de bilmiyorum.
Ama hepsinin tadı da ayrı bir güzel oluyor.Simdi sırada kivi reçeli var.Sekere yatırdım bekliyorlar.Armut Reçelim çok güzel oldu bakalım kivi nasıl olacak en yakın zamanda paylasicam tarifini sizlerle. Önce Armut Recelimin tarifini vermek istiyorum sizlere. MALZEMELER;
1kg tatlı armut
650 gr şeker
Çeyrek limon damlası
Yapılışı:Armutlarin kabuklarını soyun. Dilimleyin.Tenceye koyup üzerine şekeri ni döküp 5 6 saat kadar bekletin.Suyunu salinca orta hararetli ocagı kısıp pişirin.Köpürmeye başlayınca olmaya başlamıştır. Köpük lerini tahta kaşıkla alın.Kivamina ben ufak bir cay tabağı na alıp ılıyınca dondurucuya koyuyorum 5dk kadar busekilde istedigim kıvam olmussa recelimin limonunuda ilave edip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum.Afiyet olsun.
Ama hepsinin tadı da ayrı bir güzel oluyor.Simdi sırada kivi reçeli var.Sekere yatırdım bekliyorlar.Armut Reçelim çok güzel oldu bakalım kivi nasıl olacak en yakın zamanda paylasicam tarifini sizlerle. Önce Armut Recelimin tarifini vermek istiyorum sizlere. MALZEMELER;
1kg tatlı armut
650 gr şeker
Çeyrek limon damlası
Yapılışı:Armutlarin kabuklarını soyun. Dilimleyin.Tenceye koyup üzerine şekeri ni döküp 5 6 saat kadar bekletin.Suyunu salinca orta hararetli ocagı kısıp pişirin.Köpürmeye başlayınca olmaya başlamıştır. Köpük lerini tahta kaşıkla alın.Kivamina ben ufak bir cay tabağı na alıp ılıyınca dondurucuya koyuyorum 5dk kadar busekilde istedigim kıvam olmussa recelimin limonunuda ilave edip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum.Afiyet olsun.
Kategori
REÇELLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.