Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır


Yıllar önce bu muhteşem lezzetin tadını teyzemde keşfetmiştim. Daha küçüktüm o zamanlar tadı damağımda kalmıştı. Sosyete mantısı hem çok lezzetli hem de çok pratik oluyor. Ben de yıllar sonra Yemek Yazarı( Blogger ) olunca tarif arşivime  Sosyete Mantısını da eklemek istedim. Sizlerin de çok beğeneceğini umuyorum. Şimdi gelelim tarif ve malzeme listemize;

Sosyete Mantısı Malzemeleri;
3 adet yufka
İç harcı için;
300 gr dana kıyma 
1 tatlı kaşığı salça
1-2 adet orta boy (ince kıyılmış soğan 
Pul biber, karabiber tuz
yeterince sıvıyağ

Sosu için :(yufkanın üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 çay bardağı su 
Biraz tuz

Sarımsaklı sos için; 
3 diş ezilmiş sarımsak 
Susuz yoğurt (1 kase), tuz
Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır;
1 adet yufkanın üzerine her yerine eşit gelecek şekilde sosundan sürün. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Fotoğraftaki gibi kıyma harcı koyup rulo şeklinde sarıp gül şekli verin.
 Tüm yufkalar bitene kadar aynı işleme devam edelim. 
Kalan sosu gül şekli verdiğimiz mantılarımızın üzerine sürüp 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. 
Hafif sıcaklığı çıkınca mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kızgın yağda pul biber kızdırıp üzerine dökelim.
 Kuru nane de ekleyebilirsiniz çok yakışıyor. Afiyet olsun.




 

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.