DEREOTLU KABAK YEMEĞİ




Kabağın mücverinide çok severim.Sulu yemek olarakta en sevdiğim hali dereotlu yoğurtlu olanı.
Bu tarifimle yaparsanız sizlerde çok beğeneceksiniz.Hem çok hafif hem çok lezzetli oldu.
Yapmak isterseniz buyrun malzemeleri;

  • MALZEMELER:
  • 1kg kabak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  •  Yeterince domates ve biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • ılık su
  • Yeterince tuz
  • Yarım demet dereotu

  • YAPILIŞI:
  •  Öncelikle kabaklarımızı yarım ay şeklinde doğrayalım.
  • Tencerede soğanı zeytinyağı ile soteleyelim
  • soğanlar yumuşayınca salçasını ilave edelim.
  • Ardından kabakları ilave edelim..
  • Kabakların üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edelim.
  • Kabakların üzerine çıkacak kadar da ılık suyunu ekleyelim.
  • Kabaklar yumuşayıp pirinçlerde pişince ocağın altını kapatalım.
  • Son olarakta dereotunu ilave edip yemeği karıştıralım.
  • Yoğurt eşliğinde servis yapalım.
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.