KABAK SANDAL SEFASI(Kıymalı)


 Merhabalar Sevgili Takipçilerim Bugün Sizlere hem Görüntüsü çok şık hemde tadı çok lezzetli olan Kabak Sandal Sefası nın  tarifi paylaşacağım.Umarım sizlerde yapınca beğenirsiniz. SEVGİLER...

KABAK SANDAL SEFASI
Malzemeler
  1. 5 adet kabak
  2. 400 gr kıyma
  3. Zeytinyağı
  4. 1 adet soğan
  5. İsteğe göre Maydanoz
  6. 1 yemek kaşığı salça(sosu İçin)
  7. Tuz, karabiber, pulbiber
  8. 100 grKaşar peynir rendesi
  9. İsterseniz üzeri için beşamel sos hazırlayabilirsiniz..
Yapılışı:
  1. Kabaklarınızı yıkayıp ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak biraz haşlayın. Ardından fırın kabına ya da borcama dizin.
  2. Kıymalı harç için sıvıyağı tencereye koyup kızdırın üzerine küp küp doğranan soğanları ekleyerek hafif kavurun ve kıymayı ekleyin güzelce pişirin. Sırasıyla biber salçasını  ve baharatlarını ilave edin. Son olarak maydanozu da ufak ufak doğrayıp harcınıza ekleyin ve altını kapatın.
  3. Harcınızı kabaklarınızın üzerine paylaştırın, fırın kabınıza ya da borcamınıza Salçalı sos hazırlayıp ilave edin fırında 200 derecede pişirin.
  4. Kabaklar iyice pişince üzerine rendelenmiş  kaşar peynirleri de koyarak fırının sıcaklığında biraz daha bekleterek servis yapın.
 Emel den Notlar : Beşamel sos kullanmayacaksanız eğer yemeğinizi fırında koymadan önce zeminine salçalı su gezdirebilirsiniz..Ben kıyma harcının içine oyduğum kabak içlerinden de koydum.Kabakları kızartarakta yapabilirsiniz.Yağda kızarınca tadı dahada güzel oluyor.Tercih size bağlı.
Afiyet olsun.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. I am a citizen living in İndia.İ am following you with my pleasure.thank you..

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.